Foment i suport de l'emprenedoria
L’emprenedoria es presenta com un valor bàsic que cada cop arrela més a la societat actual. Des d’Europa hi ha una aposta ferma per impulsar l’emprenedoria, entre els estudiants, com una competència bàsica per desenvolupar-se en un futur cada cop més canviant i variable.
Es per això que la DGEFIRE crea el programa de foment i suport a l’emprenedoria en els ensenyaments professionals.
La nova formació professional incorpora, en tots els cicles formatius de grau mitjà i grau superior, continguts que tenen a veure amb el desenvolupament de competències relacionades amb l’esperit emprenedor.
Si ens situem en un entorn europeu, la definició d’esperit emprenedor es relaciona amb l’habilitat de transformar les idees en actes, com també amb l’habilitat de planificar i gestionar projectes per tal d’aconseguir determinats objectius. Les competències que s’hi relacionen són la creativitat, la innovació, l’assumpció de riscs i la capacitat de superació, especialment. Caldria desenvolupar aquestes competències de forma transversal per tal que els futurs professionals siguin capaços de gestionar correctament situacions d’innovació amb creativitat i siguin competents en autonomia personal, iniciativa, detecció d’oportunitats i captació de recursos. En aquest sentit, tant es pot ser emprenedor treballant en la pròpia empresa, com treballant per compte aliè (intraemprenedoria). El fet de tenir una actitud emprenedora fa ser més competitiu i, en conseqüència, més competitiva l’empresa.